Kokkiakatemia on Lapland Hotelsin oma koulutuskonsepti, joka valmentaa kokkejamme alan kirkkaimpaan kärkeen. Suomessa ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus kehittää kokkiemme ammatillista osaamista ja valmentaa heitä menestymään alan kilpailuissa.
Koulutuksen tarkoituksena on valmentaa kilpailuista ja niissä menestymisestä kiinnostuneita kokkejamme kohti entistä parempia suorituksia alan kisoissa, kuten Vuoden Kokki ja Vuoden Nuori Kokki. Kisavalmiuden lisäksi Kokkiakatemia tähtää henkilöstömme ammatillisen kasvun ja kehittymisen tukemiseen.
Kokkiakatemia on vuoden mittainen valmennus, joka käynnistettiin ensimmäisen kerran vuoden 2025 alussa. Joka vuosi valitsemme noin kymmenen kokkia ravintoloistamme ympäri maan osallistumaan ohjelmaan. Valmentajina toimivat omat kilpailuissa menestyneet kokkimme sekä vierailevat huippuosaajat.
"Meiltä löytyy valtavasti ammattitaitoa ja vahvaa kilpailutaustaa, ja nyt tätä osaamista päästään hyödyntämään entistä laajemmin koko ketjun tasolla. Useat ammattilaisemme ovat menestyneet alan kilpailuissa hienosti, ja tavoitteena on jatkossakin kasvattaa uusia kykyjä Suomen kovatasoisimpien kokkien joukkoon."
–Tero Mäntykangas, Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö ja Kokkiakatemian idean kehittäjä
Kokkiakatemia 2025
Valmentajat
Tero Mäntykangas
Kuka olet?
Tero Mäntykangas, Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö. Vastaan ruokatuotteesta ja sen kehittämisestä sekä uusista projekteista.
Mistä ajatus Kokkiakatemiasta syntyi?
Halu valmentaa nuoria vahvemmiksi, antaa mahdollisuus ja eväitä nousta tunturien huipulle.
Mitä haluat Kokkiakatemian avulla opettaa valmennettaville?
Intohimoa lajia kohtaa, kunnianhimoa ja ammattimaisuutta keittiöön.
Mikä on oman urasi tärkein oppi?
Olemalla nöyrä mutta ei nöyristellä.
Lempiraaka-aineesi?
Vatta ei kestä ko poroa ja turvasta saparoon kaikki käy.
Mottosi?
Helpolla ei tuu kun pehmeäksi.


Kim Slotte
Kuka olet?
Kim Slotte ja toimin keittiömestarina Lapland hotels Arenalla sekä Kokkiakatemian päävalmentajana.
Mitä haluat Kokkiakatemian avulla opettaa valmennettaville?
Mikä on kokkiurasi tärkein oppi?
Epäonnistuminen on sallittua, se mitä teet sen jälkeen määrittää sinut tekijänä.
Lempiraaka-aineesi?
Mottosi?
Mikään ei tule ilmaiseksi.
Ismo Sipeläinen
Kuka olet?
Olen Ismo Sipeläinen, 34-vuotias kokki ja Vuoden kokki 2015.
Mikä sai sinut lähtemään mukaan Kokkiakatemiaan?
On mukavaa päästä alusta alkaen mukaan projektiin, jossa luodaan työntekijöille mahdollisuuksia kehittää itseään ammatillisesti. Unohtamatta myös sitä miten Lapland Hotels haluaa kehittää omaa toimintaansa samalla. Mielenkiinnolla odotan, millaiseksi kokonaisuudeksi akatemia kehittyy.
Mitä haluat Kokkiakatemian avulla opettaa valmennettaville?
Ehkä sen miten pienistä osa alueista kehkeytyy suuri kokonaisuus.
Mikä on oman kokkiurasi tärkein oppi?
Aina oppii jotain uutta.
Lempiraaka-aineesi?
Sipuli, erittäin monimuotoisesti käytettävissä ja soveltuu käytöltään moneen paikkaan.
Mottosi?
Ei jäädä tuleen makaamaan.

Valmennettavat
Akseli Kailes
Keittiöpäällikkö, Sky Kitchen & View
Lapland Hotels Sky Ounasvaara
Mitä haluat Kokkiakatemian avulla opettaa valmennettaville?
Halusin kehittää itseäni ammattilaisena, oppia uutta ja haastaa itseni. Kokkiakatemia tarjosi täydellisen mahdollisuuden haastaa itseäni, oppia uudessa ympäristössä ja rakentaa vahva pohja kisakeittiötä varten.
Mikä on lempiraaka-aineesi?
Kuningasrapu on ehdoton lempiraaka-aineeni. Kaikessa yksinkertaisuudessaan rakastan tehdä siitä rapukeittoa, jossa raaka-aine pääsee kunnolla esiin.
Mottosi?
Tekemällä oppii, epäonnistumalla kasvaa.


Tatu Ollila
Keittiön vuoromestari
Lapland Hotels Pallas
Mikä sai sinut hakemaan Kokkiakatemiaan?
Mikä on lempiraaka-aineesi?
Lempiraaka-aineista tuli ekana mieleen poron sydän. Se on monipuolinen laittaa: kuivattuna, paistettuna, grillattuna, savustettuna - kaikki soppii sille.
Mottosi?
Parasta on Pallas.
Lotta Fomin
Kokki, Sky Kitchen & View
Lapland Hotels Sky Ounasvaara
Mikä sai sinut hakemaan Kokkiakatemiaan?
Hain Kokkiakatemiaan uusien kokemuksien toivossa. Haluan jatkuvasti oppia uuttaa ja kisaaminen kokkimielessä on ollut mielessä jo muutaman vuoden. Kokkiakatemia tarjoaa turvallisen ympäristön kokea kilpailutasoa.
Mikä on lempiraaka-aineesi?
Henkilökohtaisesti minulla ei ole vielä lempiraaka-ainetta. Työskentelen niin monen laatuisten raaka-aineiden kanssa. Kalojen kanssa tykkään työskennellä ja jälkiruuat ovat lähellä sydäntä.
Mottosi?
Do it with talent, season with love


Singpet Thanakon (Kiw)
Kokki, Gallá Kitchen & Bar
Lapland Hotels Kuopio
Mikä sai sinut hakemaan Kokkiakatemiaan?
Mikä on lempiraaka-aineesi?
Mango ja kookosmaito. Niistä mielelläni teen aasialaista ruokaa esim. mangon sticky rice ja Bualoi. Nämä ovat lähellä sydäntäni.
Mottosi?
Mitä aloitan, vien sen kunnialla loppuun.
Hugo Väänänen
Kokki, Gallá Kitchen & Bar
Lapland Hotels Kuopio
Mikä sai sinut hakemaan Kokkiakatemiaan?
Lähdin hakemaan Kokkiakatemiaan innokkuudesta oppia uusia asioita sekä uusien mahdollisuuksien kokemisen edestä.
Mikä on lempiraaka-aineesi?
Lempiraaka-aineeni olisi varmaan porkkana ja siitä lempparina tykkään tehdä porkkanakakkua.
Mottosi?
Parempi se on yrittää ja vaikka epäonnistua kuin jättää yrittämättä ja miettiä, entäpä jos.


Jesse Viilola
Kokki,
Lapland Hotels Arena
Mikä sai sinut hakemaan Kokkiakatemiaan?
Mikä on lempiraaka-aineesi?
Ei suoranaisesti oo mitää lempiraaka-ainetta, kun se vaihtelee vähän sesonkien mukaan. Mutta selleri ja sitruuna on ehkä lemppareita.
Mottosi?
Ei ruveta pelkään, make it fresh
Saranukul Intha (Kaitzu)
Kokki, Sky Kitchen & View
Lapland Hotels Sky Ounasvaara
Mikä sai sinut hakemaan Kokkiakatemiaan?
Haluan kehittää omia taitojani ja rakentaa itelleni hyvän pohjan PM-kisoihin sekä valmistautuavuoden 2026 nuorten kisoja varten. Lisäksi haluan saada uusia kokemuksia ja tutustua muihin keittiöammattilaisiin.
Mikä on lempiraaka-aineesi?
Esimerkiksi siika, puikulaperuna, sipuli, kaikki lihat ja linnut.
Mottosi?
Elä täysillä.


Otto Hietamies
Vuoromestari, Kultá Kitchen & Bar
Lapland Hotels Bulevardi
Mikä sai sinut hakemaan Kokkiakatemiaan?
Mikä on lempiraaka-aineesi?
Lempiraaka-aineeni on sipulit, koska ne toimivat hyvin mausteena ja itsekseen. Esimerkiksi paahdettu sipuli pure on loistava lisäke annoksessa.
Mottosi?
Kova työ palkitaan aina!
Renars Fraktnieks (Rellu)
Kokki, Kultá Kitchen & Bar
Lapland Hotels Bulevardi
Mikä sai sinut hakemaan Kokkiakatemiaan?
Haluan kehittää kilpailutaitojani ja oppia valmentajilta, jotka ovat olleet mukanakilpailutoiminnassa jo aiemmin. Haluan myös nähdä mihin tämä matka, jonka aloitin 2,5 vuotta sitten tässä yrityksessä, voi viedä minut.
Mikä on lempiraaka-aineesi?
Lempiraaka-aineeni on suolaisissa ruoissa pasta ja jälkiruoissa vanilja ja laventeli. Pasta-annoksia voi varioida niin monin eri tavoin. Vanilja ja laventeli taas ovat loistava yhdistelmä jäätelöissä ja kakkupohjissa, ja niiden ympärille on helppo kehittää ihastuttava jälkiruoka.
Mottosi?
Keep pushing because sky is the limit.


Joel Manninen
Keittiömestari, Sky Kitchen & View
Lapland Hotels Sky Ounasvaara
Mikä sai sinut hakemaan Kokkiakatemiaan?
Mahdollisuus päästä kehittämään itseäni ja oppimaan alan huipuilta. Aina on myös mahtava päästä verkostoitumaan muiden intohimoisten kokkien kanssa.
Mikä on lempiraaka-aineesi?
Lempiraaka-aineeni on poro sen monipuolisuuden vuoksi. Inspiroivaa on valmistaa siitä vähemmän tunnettuja osia ja kehitellä niille uusia käyttökohteita.
Mottosi?
Pysy nöyränä. Unelmoi isosti ja tee töitä saavuttaaksesi ne!