Kokkiakatemia on hotelliketjumme oma konsepti, joka valmentaa kokkejamme alan kirkkaimpaan kärkeen. Suomessa ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus kehittää kokkiemme ammatillista osaamista ja valmentaa heitä menestymään alan kilpailuissa.
Koulutuksen tarkoituksena on valmentaa kilpailuista ja niissä menestymisestä kiinnostuneita kokkejamme kohti entistä parempia suorituksia alan kisoissa, kuten Vuoden Kokki ja Vuoden Nuori Kokki. Kisavalmiuden lisäksi Kokkiakatemia tähtää henkilöstömme ammatillisen kasvun ja kehittymisen tukemiseen.
Kokkiakatemia on vuoden mittainen valmennus, joka käynnistettiin ensimmäisen kerran vuoden 2025 alussa. Joka vuosi valitsemme noin kymmenen kokkia ravintoloistamme ympäri maan osallistumaan ohjelmaan. Valmentajina toimivat omat kilpailuissa menestyneet kokkimme sekä vierailevat huippuosaajat.
” – Meiltä löytyy valtavasti ammattitaitoa ja vahvaa kilpailutaustaa, ja nyt tätä osaamista päästään hyödyntämään entistä laajemmin koko ketjun tasolla. Useat ammattilaisemme ovat menestyneet alan kilpailuissa hienosti, ja tavoitteena on jatkossakin kasvattaa uusia kykyjä Suomen kovatasoisimpien kokkien joukkoon.” kertoo Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö ja Kokkiakatemian idean kehittänyt Tero Mäntykangas.