Siirry sisältöön

KOKKIAKATEMIA

Kokkiakatemia on hotelliketjumme oma konsepti, joka valmentaa kokkejamme alan kirkkaimpaan kärkeen. Suomessa ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus kehittää kokkiemme ammatillista osaamista ja valmentaa heitä menestymään alan kilpailuissa.

 

Koulutuksen tarkoituksena on valmentaa kilpailuista ja niissä menestymisestä kiinnostuneita kokkejamme kohti entistä parempia suorituksia alan kisoissa, kuten Vuoden Kokki ja Vuoden Nuori Kokki. Kisavalmiuden lisäksi Kokkiakatemia tähtää henkilöstömme ammatillisen kasvun ja kehittymisen tukemiseen.

Kokkiakatemia on vuoden mittainen valmennus, joka käynnistettiin ensimmäisen kerran vuoden 2025 alussa. Joka vuosi valitsemme noin kymmenen kokkia ravintoloistamme ympäri maan osallistumaan ohjelmaan. Valmentajina toimivat omat kilpailuissa menestyneet kokkimme sekä vierailevat huippuosaajat.

” – Meiltä löytyy valtavasti ammattitaitoa ja vahvaa kilpailutaustaa, ja nyt tätä osaamista päästään hyödyntämään entistä laajemmin koko ketjun tasolla. Useat ammattilaisemme ovat menestyneet alan kilpailuissa hienosti, ja tavoitteena on jatkossakin kasvattaa uusia kykyjä Suomen kovatasoisimpien kokkien joukkoon.”  kertoo Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö ja Kokkiakatemian idean kehittänyt Tero Mäntykangas.

Kokkiakatemia 2025

Valmentajat

Tero Mäntykangas

Kuka olet?

Tero Mäntykangas, Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö. Vastaan ruokatuotteesta ja sen kehittämisestä sekä uusista projekteista.

Mistä ajatus Kokkiakatemiasta syntyi?

Halu valmentaa nuoria vahvemmiksi, antaa mahdollisuus ja eväitä nousta tunturien huipulle.

Mitä haluat Kokkiakatemian avulla opettaa valmennettaville?

Intohimoa lajia kohtaa, kunnianhimoa ja ammattimaisuutta keittiöön.

Mikä on oman urasi tärkein oppi?

Olemalla nöyrä mutta ei nöyristellä.

Lempiraaka-aineesi?

Vatta ei kestä ko poroa ja turvasta saparoon kaikki käy.

Mottosi?

Helpolla ei tuu kun pehmeäksi.

Lapland Hotels Tero Mäntykangas
Lapland Hotels Arena Kim Slotte

Kim Slotte

Kuka olet?

Kim Slotte ja toimin keittiömestarina Lapland hotels Arenalla sekä Kokkiakatemian päävalmentajana.

Mitä haluat Kokkiakatemian avulla opettaa valmennettaville?

Haluan jakaa omaa intohimoa ravintola-alaa kohtaan ja auttaa osallistujia ylittämään itsensä kilpailutilanteissa. Arkityö ja kilpailu tukevat vahvasti toisiaan ja kaikki se työ mitä tehdään kilpailemista varten, pystytään siirtämään 100 % omaan arkityöhön järjestelmällisyydessä, tehokkuudessa ja siisteydessä.


Mikä on kokkiurasi tärkein oppi?

Epäonnistuminen on sallittua, se mitä teet sen jälkeen määrittää sinut tekijänä.

Lempiraaka-aineesi?

Juuriselleri on tällä hetkellä mieleinen raaka-aine ja valmistaisin siitä tumman umamisen juuriselleriliemen.

Mottosi?

Mikään ei tule ilmaiseksi.

Ismo Sipeläinen

Kuka olet?

Olen Ismo Sipeläinen, 34-vuotias kokki ja Vuoden kokki 2015.

Mikä sai sinut lähtemään mukaan Kokkiakatemiaan?

On mukavaa päästä alusta alkaen mukaan projektiin, jossa luodaan työntekijöille mahdollisuuksia kehittää itseään ammatillisesti. Unohtamatta myös sitä miten Lapland Hotels haluaa kehittää omaa toimintaansa samalla. Mielenkiinnolla odotan, millaiseksi kokonaisuudeksi akatemia kehittyy.

Mitä haluat Kokkiakatemian avulla opettaa valmennettaville?

Ehkä sen miten pienistä osa alueista kehkeytyy suuri kokonaisuus.

Mikä on oman kokkiurasi tärkein oppi?

Aina oppii jotain uutta.

Lempiraaka-aineesi?
Sipuli, erittäin monimuotoisesti käytettävissä ja soveltuu käytöltään moneen paikkaan.

Mottosi?
Ei jäädä tuleen makaamaan.

DSC05578 - HiRes (1)
Vieritä ylös