Siirry sisältöön

uratarinat

OTTO HIETAMIES

kokki, Kultá Kitchen & Bar

”Kaksi kuukautta kokkina Lapissa sai vakuuttuneeksi, että Lapland Hotels on minun paikkani”

Kun Lapland Hotels avasi Helsingin Bulevardille uuden hotellin ja ravintolan vuonna 2018, laitoin heti hakemuksen. Olin vasta valmistunut kokiksi ja juuri lopettanut harjoittelujakson Rovaniemellä Sky Kitchen & View -ravintolassa. Kaksi kuukautta Lapissa sai minut vakuuttuneeksi siitä, että Lapland Hotels on paikka, jossa haluan työskennellä ja kasvaa ammattilaisena. Harjoittelu Rovaniemellä osoitti, miten tasokkaita ravintoloita yrityksellämme on. On siistiä, että käytämme ravintoloissa puhtaita Lapin raaka-aineita ja valmistamme kaikki tarjottavat alusta asti itse.  Meininki Rovaniemellä oli rempseän rento, ja sain alusta asti olla oma itseni.

Ensimmäisen viiden vuoden aikana Kultá Kitchen & Bar -ravintolassa olen päässyt kehittymään valtavasti. Olen saanut menestystä useasta nuorten kokkien SM-kisasta ja alkuvuonna 2023 sain hopeaa nuorten kokkien MM-kisoista Meksikosta. Se tuntui todella hienolta! Työssäni tykkään erityisesti uusista projekteista, kuten vaihtuvista ja kausi- ja teemamenuista. Niitä odotan joka kerta kuin lomamatkaa. Saan myös uudenlaista vastuuta, kun aloitan pian ravintolan vuoromestarina.

Intohimoni ruuanlaittoon on lähtöisin lapsuudenkodistani, jossa etenkin isälläni oli tapana tehdä usein ruokaa. Yläasteella kotitalouden tunneilla pääsin enemmän itse kokeilemaan, ja silloin todella hiffasin, että ruoka on minun juttuni – ja on hienoa, että nykyään saan tehdä sitä päivittäin työkseni! Töissä meillä on mahtava porukka, jonka kanssa heitetään vitsiä tiiviissä työvuoroissa keittiössä ja hommien jälkeen lähdetään aftereille tai maistelemaan muiden ravintoloiden menuja. Hyvän ruuan arvostus yhdistää. Työkavereista tulee toinen perhe, halusi sitä tai ei.

Juureni ovat vahvasti pääkaupunkiseudulla ja Vantaalla, mutta Lappi ja luonnossa liikkuminen ovat minulle tärkeitä arvoja. Isän suku on lähtöisin Lapista ja olen itsekin usein matkustanut Lappiin perheeni kanssa. Suosikkipaikkani on Pallastunturi. Se on siisti paikka ja sulattanut sydämeni. Käytän Lapin matkoilla usein henkilökunta-alennuksia esimerkiksi yöpymiseen, ravintoloihin ja lasketteluun eli hissilippuihin ja vuokravälineisiin.

Olen ylpeä siitä, miten hienosti työnantajani on onnistunut tuomaan aitoa Lapin tunnelmaa ja rauhaa myös kaupunkiympäristöön ja -hotelleihin hienostuneella tavalla. Fiilaan todella paljon Lapin meininkiä ja varsinkin leppoisia ihmisiä. Samaa tunnetta haluan tuoda myös asiakaspalveluun. Vaikka olen enimmäkseen keittiön puolella, keittiöstä voidaan tuoda terveisiä pöytiin – ja ne ovat aina hienoja asiakaspalveluhetkiä. Haluan kokkina tarjota asiakkaille ruokaa monipuolisesti: ravintolastamme saa tuttua ja turvallista poronkäristystä, mutta niille, jotka kaipaavat enemmän elämyksiä, sopivat yllätysmenut. Paras palaute, jonka olen saanut, oli Lapista Helsinkiin tulleelta vierailijalta: hän totesi, että oli siihen asti luullut oman äitinsä tekevän parhaat riekonrinnat, mutta erehtyi.

 

Otto Hietamies, kokki, Kultá Kitchen & Bar -ravintola

Lapland Hotels Bulevardi Kulta Otto Hietamies(1)

YHTEISTYÖKUMPPANIMME

henkilostoala-leimalogot-henkilostoala-jasenyritystys
MaRa-250

Lapland Staff Oy | Yrjö Kokon tie 4 | FI-99300 MUONIO | Tel: +358 400 164 730 | info (@) laplandstaff.fi

Lapland Staff Oy
Yrjö Kokon tie 4 | FI-99300 MUONIO
Tel: +358 400 164 730
info (@) laplandstaff.fi

Vieritä ylös