Siirry sisältöön

uratarinat

TEEMU KURIKKA

ravintolapäällikkö, Gallá Kitchen & Bar, Lapland Hotels Kuopio

”Kollegoiden tuki oli todella arvokasta, kun siirryin ravintolapäälliköksi – ja on sitä edelleenkin”

Kuulun niin sanotusti kalustoon täällä Kuopiossa, sillä pääsin heti kaksoistutkinnon suorittamisen jälkeen tarjoilijaksi silloin tällä tontilla toimineeseen Cumulukseen. Muutaman vuoden jälkeen olinkin jo vuoropäällikkö, kunnes yrityskauppojen myötä avautui mahdollisuus päästä mukaan avaamaan Lapland Hotelsia. Se oli haaveiden täyttymys, sillä olin aina halunnut osallistua uuden hotellin avaamiseen.

 

En koskaan tietoisesti tähdännyt esihenkilön tehtäviin, polku on vain kulkenut niin. Siirtymä ravintolapäälliköksi tuli hieman yllättäen ja jouduin sitä pari kesälomaviikkoa pureksimaan, mutta lopulta oli selvää, että otan haasteen vastaan. Uskalsin hypätä uuteen, koska tiesin, että kollegoilta saa aina apua ja tukea. Keskustelemme ravintolapäälliköiden ja hotellin muiden vastuuhenkilöiden kanssa ja jaamme tietouttamme. Toisten huomioiminen tulee hyvin ilmi jo perehdytysvaiheessa: ketjun tapa ajaa uudet ihmiset sisään työhön ja talon tapoihin on tosi vahva. Sen sain huomata ja kokea itsekin.

Työhöni kuuluu paljon niin sanottua toimistotyötä, mutta teen myös vuoroja aamiaisista kokouksiin ja aina ravintolan iltakattauksiin asti. Arki ja päivät ovat tosi vaihtelevia. Pidän siitä, että teen alkupäivästä esimerkiksi henkilöstöön liittyviä paperitöitä ja tilauksia tukusta. Sen jälkeen neuvonpitoa myynnin ja markkinoinnin kanssa ja sitten illalla saatankin olla salin puolella maistattamassa asiakkaille viinejä. Vuorojen vaihtelevuus tuo työhön imua. En usko, että minusta olisi yksipuoliseen työhön.

Ennen Lapland Hotelsia Lappi oli minulle aika tuntematon paikka. Sittemmin olen innostunut käymään Lapissa useampaan kertaan, ja pakko sanoa, että se on hurmannut minut. Pidän pohjoisessa käymisestä, ja reissujen myötä olen alkanut tykkäämään talvesta uudella tavalla. Lappilainen vieraanvaraisuus yhdistettynä savolaiseen letkeyteen on toimiva kombo. Se näkyy meidän hotellin palvelukulttuurissa ja toimii minulle jonkinlaisena elämän rytmittäjänä: kun olen töissä keskellä Savoa Lappi-teeman ympäröimänä, pysyy arki mielenkiintoisena. Kun astun ovesta ulos töiden jälkeen, olen taas Savossa. Senkään takia työt eivät seuraa kotiin.

Koen, että Lapin tarina on juurtunut minuun. En pohdi sitä töihin tullessa, vaan se kytkeytyy päälle automaattisesti. Omista Lapin reissuista ja kokemuksista on iso apu ja toki työympäristö tukee oikeaan tunnelmaan sukeltamisessa. Parasta on päästä tekemisiin asiakkaiden kanssa ja jakamaan tätä tarinaa ja tekemään koko ketjun lupauksia todeksi. Olen ylpeä siitä, miten Lapin aito tarina näkyy asiakkaillemme joka päivä, ja miten jokainen tekee töitä sen eteen.

Parhaiten mieleeni jäävät asiakkaiden kiitokset, kun olemme onnistuneet luomaan heidän juhliinsa ja tapahtumiinsa juuri heidän toivomansa tunnelman. Esihenkilönä minulle on kuitenkin vähintään yhtä tärkeää nähdä ihmisten tulevan töihin hymyssä suin ja viihtyvän. Ne hymyt näkyvät asiakkaille asti ja ruokkivat hyvää.

 

Teemu Kurikka, ravintolapäällikkö, Gallá Kitchen & Bar -ravintola, Lapland Hotels Kuopio

teemu-kurikka-1200x1300

YHTEISTYÖKUMPPANIMME

henkilostoala-leimalogot-henkilostoala-jasenyritystys
MaRa-250

Lapland Staff Oy | Yrjö Kokon tie 4 | FI-99300 MUONIO | Tel: +358 400 164 730 | info (@) laplandstaff.fi

Lapland Staff Oy
Yrjö Kokon tie 4 | FI-99300 MUONIO
Tel: +358 400 164 730
info (@) laplandstaff.fi

Vieritä ylös